Lux Aeternus

Bleach | Hahmolomakkeet | Roolipelitaide, kartat ja sarjakuvat | Valokuvat | Sekalaiset | Vieraskirja | Linkit | Tietoa Minusta  

 

Selviytymisopas Past in the Making:iin. Sisältää viittaukset tärkeimpiin ja tarinoille keskeisiin henkilöihin ja käsitteisiin.


Sacramentumin kartta

Sacramentumin ajanlasku

Sacramentumin provinssit


Taikuus Sacramentumissa

Kolmannellatoista vuosisadalla kirkon pyynnöstä ja demonien avoimen manauksen peräti keskellä kaupunkia johdosta kuningas Tinhart Loistelias (Myöhemmin Noidansurma) kielsi noituuden ja julisti sen kirkon oppien mukaisesti kielletyksi, ja sen harjoittajat poltettavaksi roviolla. Hänen tietämättään tämä päätös johti suurimman osan ei-aatelis loitsijoista kuolemaan tietämättömien lynkkaus-seurueiden käsissä. Tätä julistusta kuningas Egilhart myöhemmin jatkoi kieltämällä myös kaaos-taikuuden käytön valtakunnassa.

Neljännellätoista vuosisadalla sankari Y'enhur ja hänen seurueensa käyttivät kauan sitten unohdettuja kammottavia lumouksia ja noituuttakin hirvittävämpiä rituaaleja ja avasivat itselleen tien ha'Vikaan. Täällä he ryöstivät ja surmasivat Bi'anhin, elemettimestareiden tiedonvälittäjän ja kanavoitsijan. Ennen kuin elemettiruhtinaat ehtivät herätä he pakenivat ha'Vikhaasta ja heidän sulkiessaan elementtitason he tuomitsivat elementtimagian kuolemaan. Vaikka Bi'anh oli kuollut osasivat elementtiruhtinaat kanavoida voimaansa, mutta kustannukset sen vastaanottajille olivat hirvittävät: he huomasivat pienimpienkin elementteihin viittaavankaan loitsunsa kuluttavan heidät lähes tyhjiin, niin henkisesti kuin fyysisesti. Nämä olosuhteet lamauttivat suurimman osan loitsijoista ja antoivat kirkon kerätä voimiaan pitkälle viidennentoista vuosisadan loppupuolelle, jolloin Cerigyn Lewsin johtama joukko pappeja ja maageja herättivät Bi'anhin henkiin.

Todellinen mahti on aina ollut vain tosi aatelisten käsissä, sillä he olivat alumperin niitä jotka haltiain lähettiläät siunasivat mahdilla, ja tämä mahti on periytynyt heidän jälkeläisilleen, vain haltiain keskuudessa loitsun punonnan lahja on löytynyt jokaiselta. Ennen myös monella, joilla oli edes pisara aatelisen verta suonissaan oli jonkinverran maagista lahjakkuutta, mutta noidansurman jälkeen suurin osa heistä poltettiin rovioilla noitina. Erilaiset elementalistien maagijärjestöt ovat viimeisen sadan vuoden aikana nousseet jälleen loitsijoiden aateliksi. Elementaalisulun aikana lähes kaikki elementtimaagit tuhoutuivat antaen tietä kristallimaageille ja maguksille, mutta nyt elementaalisulun romahdettua maagit ovat velhojen tuella ottaneet asemansa takaisin. Tästä huolimatta kristallimaagit ovat omaisuuutensa takia edelleen varteenotettava voima, puhumattakaan asemansa vakiinnuttaneista maguksista, jotka Sacramentumissa ja mantereella toimivat usein neuvonantajina aatelisille sekä hovimaageina.


Sacramentumin "nykypäivä:" Vuosi 1621 jlu


Sanasto:

Aenisin autiomaa: Kaukana etelässä Jalharuksen mantereella oleva autiomaa.

Alain Sea: Soturi Corimin provinssista.

Alina Alecto: Solomon Alecton tytär.

Archuksen risti: Sacramentumin kristillisen kirkon symboli.

Athene: Dryadivelhotar, Solomonin hyvä ystävä.

Aviaanit: Ihmisenkaltainen, suuret linnunsiivet omaava kansa. Jakautuu kahteen lajiin: Aviaani-rahvaaseen ja aviaanilordeihin. Lordit ovat aviaaneja, jotka Aviana, aviaanien jumalatar on siunannut ja tehnyt kansansa johtajiksi.

Belharrus saaret: Saariryhmä Sar Danonin ja Sacramentumin välillä. Ikuinen kiistanaihe.

Blahturm: Solrinin punainen lohikäärmeratsu. Pienempää lajia, jonka edustajat eivät ole paljoa koiraa älykkäämpiä. Erittäin aggressiivisia, mutta voidaan kesyttää ja kouluttaa.

Bi'ahn: Elementtimestarien viestinviejä, jonka kautta elementtien voima virtaa muille tasouksille.

Biomagia: Sharheenien kehittämä taikuuden muoto, jolla voidaan tuottaa elävää kudosta ja muokata sitä. Osaavissa käsissä mahdollistaa elävien olentojen luomisen (jopa täysin uudenlaisten olentojen, mikä on kuitenkin äärimmäisen vaikeaa, on helpompaa kopioda olemassaoleva olento, kasvattamalla kopio käyttäen palasta alkuperäisestä olennosta.)

Caderon: Kaupunki Manetherionin miekkasaarella. Caderonia asuttaa tietäjistä ja velhoista koostuva kansa, joka vihkii Valon Suojelijat tehtäväänsä. Tämä muureilla ympäröity kaupunki on raskaasti puolustettu suojelijoiden ja heidän kisälliensä toimesta.

Cael Da'Kirell (Darkies'Kirdael): Harmaahaltia-heimopetturi. Solomonin vanha tuttava.

Cardyin: Yksi maailman voimakkaimpia jademaageja. Jademaagien voima tulee suoraan jalokivistä, joista he imevät loitsunsa. Äärimmäisen rikkaita.

Cen'Myrl: Kohtalaisen kokoinen kaupunki Na'Shienin pohjoispuolella

Chyakheet: Demonisia olentoja, joilla ei ole yhteyksiä Orchaksen demoneihin. Chyakheiden oikeaa olomuotoa ei tunneta, mutta ne kykenevät ottamaan erilaisia olomuotoja ja jopa pariutumaan muiden rotujen kanssa, tuottaen toisen rodun jälkeläisiä, joilla on terävät piirteet ja tumma karvoitus.

Corimin herttuakunta: Yksi alkuperäisistä provinsseista. Heikentynyt aikojen kuluessa, mutta edelleen voimakas. Provinssin sisällä noudatetaan edelleen muinaisia tapoja ja kunnioitetaan vanhoja hyveitä. Corimissa on tästä huolimatta enemmän mustaviittoja (Katso mustaviitat) kuin missään muualla Sacramentumissa.

Edaz Hadanan Valontuoja: Sotalordi, jonka johtama joukko lähes yksinään pelasti Sar Danonin tuholta epäkuolleiden armeijan edessä.

Elementtimestarit: Luonnon lukemattomien alkuvoimien fyysiset ilmentymät.

Epäelämä: Tila kuoleman ja elämän välillä, johon älykkäät epäkuolleet ovat joutuneet. Tarkoittaa myös epäkuolleita yleensä.

Girol: Muinaisiin muodonvaihtamislumouksiin perehtynyt soturin ja taikurin sekoitus, jonka voimat ovat muodonmuutoksen ja itseparannuksen lisäksi lähinnä miekkailutaitoja.

ha'Vikha: Tasous, jolla elementtimestarit asuvat.

Hopeakuninkaat: Haltioden korkeiden kuninkaiden liitto, joka hallitsi Haltiain imperiumia.

Jalharus: Manner etelässä.

Jälkeen luhistumisen, jlu: Ajanlaskennan menetelmä, joka alkoi Mhag Danonin romahduksesta.

Kaen: Muinainen olento, joka tuntemattomasta syystä syntyy uudelleen ja uudelleen eri muodoissa, koskaan muistamatta mitään edellisinä eläminä kokemista asioista.

Kalhaasia: Pieni pohjoinen manner ja sitä ympäröivät saaret käytti tätä nimeä. Sharheenit ja sharheenien orjuuttamat kalhaasit asuttivat tätä mannerta, joka vaipui mereen sharheenisodan päätteeksi.

Kalhaasit: Sharheenien jalostamia ihmisiä. Koko kansa tuhoutui sharheenien käyttäessä ne sotakalustona loppuun.

Kuolemankaartit: Selareiden loitsuilla hirviöiksi muutetut joukot, joiden tarkoitus oli metsästään shashaakeja.

Litastia: Merten kansojen legendaarinen kaupunki, jossa merijumala Tylophuksen sanotaan asuvan. Viimeiset joiden tiedetään Litastiaan päässeen olivat Kitbod seurueineen sharheenisotien aikaan.

Manamuovaaja: Vain selareiden parissa tavattava loitsunpunoja (katso loitsunpunoja). Heidän taikansa käsittelevät energiaa ja mielenhallintaa.

Mhag Danon: Sar Danonin edeltäjä, jonka tuhoutumisesta alkoi toinen aikakausi (aikaa alettiin laskemaan jlu, jälkeen luhistumisen)

Mustaviitat: Orchaksen mestareiden palvelukseen omistautuneita ihmisiä. Muinainen mustaviittojen järjestö oli soturijärjestö joka sai voimamansa Orchaksen mestareilta. Tämä järjestö tuhottiin, mutta siitä lähtien sanaa "mustaviitta" on käytetty kaikista Orchaksen mestareiden palvelijoista.

Na'Shienin paronikunta: Paronitar Delaviera Na'Shienin johtama Sacramentumin provinssi. Vanha, mutta ei yksi alkuperäisistä provinsseista.

Namarec: Voimallinen demoni, joka kuoltuaan maanpäällä sai osakseen sadan vuoden piinan. (Demonien tappaminen fyysisellä tasoudella ei ole mahdollista. Demonin "kuollessa" fyysisessä maailmassa pakenee tämä Orchakseen, missä tätä "tavan mukaan" rangaistaan tasan sata vuotta kestävällä piinalla ja kidutuksella, jonka jälkeen demoni on taas vapaa palaamaan maailmaan, mikäli hänet sinne kutsutaan.)

Nur Zuul: Muinainen tammimetsä, jota ei ole ollut olemassa enää kymmeniin tuhansiin vuosiin.

Loitsunpunoja: Yleisnimitys, jolla tarkoitetaan ketä tahansa taikuuteen perehtynyttä.

Lääkesaari: Tulivuorensa ansioista tällä saarella kasvoi tuhansittain erilaisia eksoottisia kasveja ja myrkkyjä.

Lyijymuodostelma: Haltioiden hallintaelin, jonka Orchaksen mestarit nimesivät haltia-demoni-yhteistyön alkaessa.

Optatus Puhdasuskoinen, Paavi: Sacramentumin kristillisen kirkon tämänhetkinen johtaja, jota Sar Danonin kristillinen kirkko ei tunnusta. Vanha ja heikko, täysin kardinaaliensa talutushihnassa.

Orchaksen mestarit: Neljä hirvittävän voimallista demoniruhtinasta, jotka hallitsevat Orchasta, kuollutta valtakuntaa, jonne pahantekijöiden sielut matkaavat kuolemansa jälkeen. Alunperin Orchaksen mestareita oli kymmenen, mutta tuhansia vuosia sitten shashaaki Solomon Alecto (katso Solomon Alecto), surmasi kuusi heistä tuhon avataralla (katso Tuhon avatara). Kaikki Orchaksen demonit ovat näiden olentojen palveluksessa, mutta hiearkia demonien keskuudessa ei ole yhtenäinen ja moni demoni ajaa omia tarkoitusperiään.

Orchas: Helvetti, Kuollut valtakunta. Katso Orchaksen mestarit.

Packt Dominus: Pyhän maan kuningaskuntien ensimmäinen yhteenliittymä. Tuhoutui sisällissodassa.

Quel: Kuumaagi, joka vanhemmilla päivillään oli yksi valtakunnan mahtavimpia loitsunpunojia. (katso loitsunpunoja) Nuorempana taitava miekkamies.

Ran: Entinen kuninkaallisen henkivartiokaartin jäsen. Erosi palveluksesta kuningas Palhydion XI.:sta kuoltua Justin Oikeamielisen noustessa valtaan.

Rasun: Kuolemankapteeni

Rautaneuvosto: Kolmenkymmenen sharheeni-johtajan neuvosto, joka hallitsi sharheenien valtakuntaa.

Rautapalatsi: Pyhän maan hallinnon keskus Packt Dominuksen ja Sen Helestin aikaan.

Sacramentum: Maailman ainoa mantereesta irrallaan oleva suuri valtio. Tunnetaan myös Pyhänä maana.

Sacramin kirja: Sacramentumin kristillisen kirkon pyhä kirja, josta on kopio jokaisessa kirkossa.

Saerun: Vähäinen demoni. Namarecin orja.

Sar Danon: Ihmisvaltioista mahtavin. Mantereen eteläisin valtio joka on kaikista maailman valtioista ainoa demokraattisesti. Vanha rappeutunut valtio, mutta omaa edelleen massiiviset sotavoimat.

Sharheenit: Hyönteismäinen rotu, joka pyyhittiin lähes kokonaan maailman pinnalta sen yritettyä alistaa maailman herruuteensa.

Shashaaki: Muinainen rotu, joka soti selareiden kanssa ja hävisi. Selareiden kuolemankaartit (katso kuolemankaartit) ovat vuosituhansia ratsastaneet läpi eri ulottuvuuksien, metsästäen shashaakien rippeitä. Shashaakit muistuttavat ihmisiä, mutta heidän lihasrakenteensa on äärimmäisen kehittynyt, siihen mittaan, että ero on selkeä. Taitavia taikureita ja analyytikkoja, siihen asti kun selarit käyttivät kaaosta tekemään koko lajista hullun.

Selari: Mystinen, ihmisenkaltainen rotu, jonka kerrotaan edeltävän jopa jumalia. He taitavat voimakkaampia noituuksia kuin mitkään muut olennot ja omaavat kyvyn nähdä kaikki "niin kun se on." Tätä kutsutaan tosinäöksi. Sen avulla selarit näkevät pimeässä, sumussa tai veden alla, eikä minkäänlainen taikuus, oli se kuinka voimallista tahansa voi huijata selarin tosinäköä, ei näkymättömyys, eivätkä illuusiot. Mielenkiintoista kyllä, tosinäkö paljastaa myös valheet.

Solomon Alecto: Viimeinen selareiden vainoista selvinnyt shashaaki. Ehkä maailmankaikkeuden vanhin olento, vaikka viettikin suurimman osan elämästään lamaannuttavan loitsun sisällä. Kantoi tuhon avataraa (katso Tuhon Avatara). Luopui kuolemattomuudestaan, jotta voisi uudelleenluoda lajinsa. Solomon omasi mystisen kyvyn imeä voimia muilta. Nähtyään loitsun tai luonnollisen erikoiskyvyn (kuten lohikäärmeen tulihengitys) saattoi Solomon oppia käyttämään tätä kykyä itse!

Solrin D'dizz: Puoliselari, viimeisiä lohikäärmeratsastajia. Alkanut epäillä mielenterveyttään nähtyään satojen vuosien ajan muistoja muista elämistään. Kaenin tämänhetkinen inkarnaatio.

Tobias Alecto: Solomon Alecton pojanpoika.

Tuhon avatara: Synkkä esine, jonka sisällä uinuvia voimia on vaikea käsittää. Sen tiedetään olevan äärimmäisen tuhovoimainen. Sen viimeinen tunnettu kantaja oli Solomon Alecto, shashaakirodun viimeinen edustaja, jonka kadotessa tuhon avatarakin katosi jäljettömiin. Tiedot esineen muodosta vaihtelevat. Solomonin käsissä sen tiedettiin olevan leveäteräinen suurmiekka, mutta muiden sitä kantaneiden käsissä se on ottanut muita muotoja (kuten musta jalokivi tai tummateräinen, höyryävä veitsi)

Valdain: Suuri kaupunki Corimin länsiosassa.

Valon suojelija: Pyhiä sotureita kaukaa Manetherionista. Heidän elämänsä on iäksi liitetty taisteluun pimeyttä vastaan ja tähän tarkoitukseen heidät on varustettu monilla erikoiskyvyillä, kuten nopealla paranemisella ja voimilla karkoittaa ja paljastaa pimeyden olennot.

Varjohuora: Epäkuollut hirviö. Omaa kyvyn muuttaa muotoa ja imeä elinvoimaa eläviltä. Yleensä varjohuora hallitsee myös loitsunpunonnan taidot.

Varkit: Van'Guin muinainen monijumalainen kansa, jonka uskonnolliset perinteet sulautettiin osaksi Luojan kirkkoa. Varkit asuttivat pientä Wasqui-nimistä kuningaskuntaa pyhällä maalla.

Virlat Nevotte: Järkensä menettänyt haltiamaagi, joka luuli tehneensä sopimuksen Orchaksen mestareiden kanssa loitsusta, jolla voisi tappaa suuret määrät ihmiselämää suurella alueella. Todellisuudessa sopimus oli Namarecin kanssa.

Woldar: Muinainen ja jo vuosituhannen ajan rappeutunut kuningaskunta. Sharheenisodista lähtien kärsinyt örkkilaumoista.

Vulkris Aera: Aviaanilordi joka tunnetaan yhtenä maailmanhistorian taitavimmista sepoista ja parhaista kirvestaistelijoista. Hän kykeni taikojensa ja taitojensa avulla valmistamaan vain päivissä haarniskat kymmenille.

Y'enhur: Muinainen sankari, joka surmasi Bi'ahnin, elementtimestarien tiedonvälittäjän, näin väliaikaisesti hävittäen lähes kaiken elementtipohjaisen taikuuden Sancramentumista.

Yaryc: Yksi Orchaksen mestareista.

Yehan: Chyakhee joka tavallaan "keksi" epäkuoleman käsitteen. Hän johti kuolleiden armeijaa Sar Danonia vastaan.

Ylari: Harkin J'Tinin (punainen nyrkki) kapteeni, haltiasoturi.